Film - Actorul si salbaticii (1974) - vedeti film online

poster Film - Actorul si salbaticii (1974) Actorul si salbaticii


Film online: Actorul si salbaticii (1974)
Poster film: Actorul si salbaticii

Regia: Manole Marcus
Scenariul: Titus Popovici
Distributia: Toma Caragiu (Costica Caratase), Mircea Diaconu (Radu Toma), Florin Zamfirescu, Ion Besoiu (Guta Popescu), Mircea Albulescu (Ionel Fridman), Marin Moraru (Vasile), Margareta Pogonat (Elvira), Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Veroiu, Ioana Crăciunescu, Zephi Alsec, Manole Marcus, Constantin Drăgănescu, Horea Popescu, Constantin Dinulescu, Rudy Rosenfeld, Cornel Ciupercescu, Gheorghe Simonca (Carol II)..
Durata: 150 minute
An: 1974

vedeti aici filmul - Actorul si salbaticii


"Actorul si salbaticii", un film de factura speciala, pe care numai noi, romanii, il putem intelege deplin.

Extras din film:
"Ati ras. Va multumesc. E bine ca ati ras, de prostie, de minciuna, de ridicolul salbaticiei. E bine dragii mei. E bine sa radeti. Si dupa ce eu nu voi mai fi, sa va mai fac sa radeti. E bine.
Si poate ca rasul nu e de ajuns ca sa stea in calea batjocurii, in calea sabaticiei. Poate mai trebuie si altceva. Nu Poate, Sigur trebuie sa opriti! opriti sa vanda tara asta lui Hitler. Opriti sa omoare, opriti sa otraveasca sufletele tinerilor. Opriti sa faca din tara asta a noastra, frumoasa si buna, un lagar de concentrare, o puscarie.
Opriti sa faca din poporul roman o victima sau un calau. Opriti ciuma verde. Taiati calea lui Hitler, daca vreti sa va bucurati, daca vreti sa radeti, daca vreti sa ramaneti oameni.."
- - - - - - - - -
Cu puţin înainte de tragicul său sfârşit, Toma Caragiu avea să mărturisească: "M-am străduit să fiu un actor total. Nu ştiu dacă am reuşit, dar asta a fost obsesia mea nr.1. Eu cred că actorul trebuie să joace astă-seară Lear şi a doua seară să fie clovn la circ. Fără încurajarea fenomenului intelectual şi cultural din tine, fără o modestie sinceră şi autentică, toate supapele de evoluţie se închid. Numai gândul că încă n-ai ajuns acolo unde poate ajunge un om care se perfecţionează te păstrează în stare de modestie."

-

Tags: , , , , ,

About magazinweb

filme subtitrate - filme romanesti - desene animate - diverse - internet.

0 comentarii

Leave a Reply

you may leave here a comment .
thank you !