Film - Piratii din Pacific si Insula Comorilor (1975)

poster - piratii din pacific - Piratii din Pacific Piratii din Pacific


Film: Piratii din Pacific
Poster film: Piratii din Pacific

Regia: Gilles Grangier, Sergiu Nicolaescu   
Scenariul (versiunea romana): Francisc Munteanu
Muzica: Temistocle Popa
Distributia: Marc Di Napoli, Constantin Baltaretu (O'Brien), Mihai Berechet, Werner Pochard, Aurel Giurumia, Constantin Diplan (Tom), Frantz Seidenschwan, Didier Gaudron, Dan Nasta, Cristian Sofron, Dominique Planchot, Reiner Bascdow, Constantin Barbulescu, Angela Chiuaru, Nucu Paunescu, Constantin Nedelcu..
Durata: 144 minute
An: 1975
- - - - - - - - - - - - - - - -
(Film romanesc, aparut in 1975, regia Sergiu Nicolaescu. Film difuzat la TV sub forma unor episoade, ulterior in salile de cinema, adaptare dupa romanul "Doi ani de vacanta", de Jules Verne. In rolurile principale: Marc Di Napoli, Constantin Diplan si Michael Berechet.)
- - - - - - - - - - - - - - - -

Romanul lui Jules Verne, Deux ans de vacances (Doi ani de vacanta) a fost publicat in anul 1888, intai ca foileton in "Magasin d'Éducation et de Récréation", apoi ca volum.
Rezumatul romanului: 15 baieti, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, elevi la un colegiu din Noua Zeelanda, urca la bordul vasului "Sloughi", care este purtat in deriva si naufragiaza pe o insula nelocuita din Pacific. Incetul cu inceput, cu ajutorului musului, singurul supravietuitor al echipajului, viata lor se reorganizeaza si se imbunatateste, dar rivalitatile se fac simtite din ce in ce mai mult in comunitatea celor 15. O divizare a grupului era gata sa se produca in momentul in care niste banditi ajung pe tarm, insa copii isi vor uni fortele pentru a-i infrunta..

vedeti aici filmul – Piratii din Pacific

Filmul - Piratii din Pacific si Insula Comorilor
Proprietarul vasului Sloughi: Lordul Buckanon.
Elevii pasageri sunt alesi prin tragere la sorti. Iesirea in larg, plecarea in croaziera de vacanta. Lipsa vant. Partida de pescuit. Gasirea unui mesaj de ajutor intr-o sticla. Plecare in cautarea insulei naufragiatilor. Sunt gasiti doi supravituitori ai unui naufragiu, marinari australieni, unul din ei tinand in mana harta unei insule necunoscute.
Vasul isi continua drumul. Izbucneste un incendiu neobisnuit, dar focul este stins. Scotocind prin lucrurile lui Pike, marinarul Tom face o descoperire legata de incendiu si ii spune lui O'Brien ca a doua zi va povesti tuturor despre asta.
Dar, a doua zi Tom nu mai e de gasit, in schimb se gaseste un cutit cu urme de sange pe el..

Tags: , , ,

About magazinweb

filme subtitrate - filme romanesti - desene animate - diverse - internet.

0 comentarii

Leave a Reply

you may leave here a comment .
thank you !