Film - Nemuritorii - Nemuritorii (1974) - vedeti film online

poster film nemuritorii 1974 - vedeti film online Film: Nemuritorii
Poster film:
Nemuritorii

Regia: Sergiu Nicolaescu
Scenariul: Sergiu Nicolaescu
Muzica: Tiberiu Olah, Nicolae Covaci (Formatia Phoenix)
Distributia: Amza Pellea (Dumitru), Ion Besoiu (Costea), Ilarion Ciobanu (Vasile), Sergiu Nicolaescu (Capitanul Andrei), Jean Constantin (Scurtu), Gheorghe Dinică (fostul postelnic Butnaru), Heide Marie Wenzel (Maria Cristina), Gina Patrichi, Colea Rautu (Iusuf Pasa), Gina Patrichi (nebuna Ioana)..
Durata: 95 minute
An: 1974
- - - - - - - - - - - - - - -
(filme sergiu nicolaescu, mihai viteazul, oastea lui mihai viteazul, cai si calareti, pistoale, sabii, halebarda, coifuri, armuri, imagini de epoca, targ, costume medievale, castel, 10 galbeni, punga cu galbeni, inaltaminte, haine de epoca, tun, spanzuratoare, trecatoare, peisaje de la munte, explozii, armata, turci)
- - - - - - - - - - - - - - -

vedeti aici filmul - Nemuritorii


Filmul - Nemuritorii
"Dupa zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul, un grup de viteji din fosta lui oaste incearca sa se indrepte spre casa, avand cu ei o lada si steagul celor trei tari unite. Vitejii fac fata diverselor obstacole ivite in cale, din lada fiind ravnite fie de austrieci, fie de unguri sau de turci..." - Mircea Alexandrescu - 1974 (Cinema)
------
„Din 1971 aveam ideea celor „13 nemuritori” care, de-a lungul istoriei, apăreau ori de câte ori era nevoie, cu acel curaj şi spirit de sacrificiu, demne de a constitui un exemplu pentru alţi. Cu douăzeci şi cinci de ani mai târziu, cineva din Franţa făcea filmele cu Cristopher Lambert („Nemuritorul”) după o idee similară. În „Nemuritorii” mei remarcaţi ultima imagine din film: în cetatea Râşnov, lângă propriile lor morminte se află cei 13 eroi. Din, păcate ideea nu a fost agreată de cenzura de atunci. Se temeau probabil că puteam crea şi alţi eroi în afară de Ceauşescu. Filmul îl începusem într-o concepţie regizorală originală, la care am renunţat din cauza panicii care o cuprinsese pe monteuza filmului. „Nemuritorii” este un film la care ţin foarte mult şi care s-a bucurat de un foarte mare succes de public. Am folosit muzica formaţiei „Phoenix” în câteva scene din film. Înainte de premieră mi s-a cerut schimbarea muzicii fiindcă membrii Phoenix” fugiseră din ţară. Am refuzat şi filmul a ieşit cu ei pe generic. Nu fără să am necazuri, însă.
„Nemuritorii” este unul dintre cele mai iubite filme româneşti.”
—Sergiu Nicolaescu despre propiul său film
-
Tags: , ,

About magazinweb

filme subtitrate - filme romanesti - desene animate - diverse - internet.

0 comentarii

Leave a Reply

you may leave here a comment .
thank you !